Voor een brandwerende afdichting van onder andere kieren en spleten bij ramen, kozijnen, systeemwanden en systeemplafonds.

Waarom afdichten?
Brandpreventieve maatregelen zijn erop gericht de verspreiding van vuur en rook te voorkomen en daarmede een brand tot de plaats van de brandhaard te beperken, met het doel tijd te winnen voor het inleiden van reddingsmaatregelen. Openingen in muren en plafonds, kieren en spleten bij ramen en deuren, doorvoeringen van kabels en buizen, zijn daarbij de zwakke punten.


 

Purmox® Brandwerende Tapes
Purtec ontwikkelde op basis van het Bayfomox® PA systeem van Lanxess GmbH het Purmox® PA zelfklevende brandwerende afdichtingsband. De specifieke eigenschappen waaronder de vorming van een hittebestendig en expanderend koolstofschuim in het geval van brand, dragen zorg voor het adequate afdichten van openingen , kieren en spleten en voorkomen daarmee een verdere verspreiding van vuur en rook.
 
 
 
Afmetingen
Het afdichtingsband is er in twee diktes, t.w. 3,5 en 5 mm en wordt geleverd op rollen van 10 meter lengte. De breedte is minimaal 12 mm tot maximaal 450 mm.


 

Eigenschappen
De brandwerende eigenschappen kunnen alleen worden bepaald in combinatie met een specifieke toepassing. Dit universeel toepasbare brandwerende band heeft al in meerdere toepassingen haar doeltreffendheid bewezen.