Flexibele bouwstenen voor het brandwerend afdichten van rechthoekige openingen voor de doorvoering van elektrische leidingen
 


 

Purmox® Brandwerende Stenen

Met de Purmox stenen kunnen rechthoekige openingen en doorvoeringen voor kabels en leidingen brandwerend worden afgedicht. In geval van brand wordt een hittebestendig koolstofschuim gevormd (intumescentie). De optredende volumevergroting dicht openingen en kieren hermetisch af. Een verdere uitbreiding van brand wordt aanzienlijk vertraagd.

Montage
Het aanbrengen van de stenen in een doorgang kan snel en eenvoudig. De stenen laten zich met een mes zonder moeite op maat snijden. Het flexibele karakter van de Purmox stenen maakt een nauwkeurige maatvoering overbodig, met een geringe overmaat worden de stenen klemmend gemonteerd. Eventuele kieren kunnen met een standaard zuurvrije siliconenkit worden afgedicht.

 
Voordelen
Door zijn eigenschappen bijzonder geschikt op plaatsen waar vaak wijzigingen aan installaties doorgevoerd worden. Latere wijzigingen in een installatie kunnen zonder problemen worden uitgevoerd: een of meerdere stenen uitnemen, kabels plaatsen of wegnemen, stenen terugplaatsen.

 
Afmetingen
De stenen worden in één maat geleverd: 220 x 110 x 50 mm


 

Eigenschappen
Bij montage van de Purmox stenen in een muur van minimaal 200mm wordt een brandwerendheid bereikt van 90 minuten volgens DIN4102-8, 120 minuten volgens prEN 1366-3: 1993.
 
Informatiebladen
 
Leaflet Purmox stenen
   
Montage instructie