De jarenlange ervaring van Purtec in het verwerken van dergelijke systemen heeft in samenwerking met Bayer tot een reeks van brandwerende producten geleid.

 

Purmox® Brandwerende Producten
De Purmox® PA producten zijn gebaseerd op het Bayfomox® PA systeem van Lanxess GmbH (voorheen Bayer AG in Leverkusen). Met dit systeem kunnen onderdelen met zeer speciale brandwerende eigenschappen worden vervaardigd. De jarenlange ervaring van Purtec in het verwerken van dergelijke systemen heeft in samenwerking met Bayer tot een reeks van brandwerende producten geleid.

De meeste producten gemaakt in dit materiaal zijn uitermate flexibele schuimstoffen, alhoewel harde onderdelen ook mogelijk zijn. In geval van brand wordt een hittebestendig koolstofschuim gevormd (intumescentie) die de doorslag van brand verhindert. Door de grote volume vergroting ontstaat een enorme isolatie en openingen in een afdichting worden hermetisch afgesloten. Purmox bevat geen asbest, vezels, oplosmiddelen of halogenen.
 
Standaardproducten
De ontwikkelde producten zijn voornamelijk toegespitst op het afdichten van openingen in bouwkundige constructies. Voor Nederland voeren wij een programma met stoppen voor het afdichten van ronde openingen, stenen voor rechthoekige openingen en tapes voor de afdichting van naden end. .
 
Specials
Naast onze standaard producten maken wij een groot aantal producten op klantspecificatie voor uiteenlopende toepassingen. Een paar voorbeelden: brandwerende afdekkappen voor verdeeldozen, brandwerende scheidingen voor stroomrails, brandisolatie voor elektronische onderdelen in de Airbus 340 en kabelbeschermingsmantels voor de Ariane 4 en 5.
 
Eigenschappen
De combinatie van brandwerende en mechanische eigenschappen is uniek. De flexibele producten laten zich zonder speciale gereedschappen eenvoudig monteren, stof- en vezelvrij. Zowel het monteren van een afdichting als het later wijzigen hiervan is bijzonder eenvoudig. In de huidige installatietechniek zijn wijzigingen meer regel dan uitzondering, met afdichtingen op basis van Purmox kunnen deze zonder moeite doorgevoerd worden. Kostbare uren voor het opnieuw maken van brandwerende afdichtingen kunnen bespaard blijven, zonder een moment concessies te doen aan de integriteit van de afdichting.
 
Levering
Onze brandwerende producten worden overwegend door wederverkopers in binnen- en buitenland geleverd. Laat u bij ons naar de mogelijkheden informeren.