Voor elektrotechnische toepassingen waar hoge eisen aan worden gesteld
Hoge eisen
In speciale elektrotechnische toepassingen waar hoge eisen gesteld worden kan het onder vacuüm ingieten een uitkomst bieden. Door de gietmassa onder vacuüm te bereiden is het mengsel vrij van de kleinste luchtbelletjes, het aansluitend onder vacuüm ingieten voorkomt luchtinsluitingen. Hiermee worden de maximale eigenschappen bereikt die met de betreffende giethars mogelijk zijn. In het bijzonder komen producten met hoogspanning hiervoor in aanmerking, maar ook spoelen, transformatoren etc.
Gietharsen
In principe kunnen bijna alle gietharsen onder vacuüm verwerkt worden. Aangezien de eisen doorgaans echter zeer hoog zijn worden ook harsen ingezet die optimale eigenschappen hebben voor de toepassing. Niet alleen polyurethaan gietharsen worden in deze afdeling ingezet, maar ook wordt veelvuldig gebruik gemaakt van siliconen gietmassa's.
 
Verwerking
In de meeste gevallen speelt het proces zich af in een geautomatiseerde vacuüm gietkamer. Een robot mengt de materialen en giet vervolgens de producten in. De minimale druk waarbij dit plaatsvindt is circa 0,5 mbar.