Dunwandige producten als alternatief voor spuitgietwerk, ideaal voor kleine series of prototypen
Prototypen en kleine series
Het onder vacuüm gieten van polyurethaan maakt het mogelijk dunwandige complexe producten te vervaardigen. Producten die normaliter in een spuitgiet-procédé vervaardigd worden kunnen op deze wijze geproduceerd worden.
De productkosten zijn weliswaar hoger dan bij spuitgieten, maar de opstartkosten veel lager. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden voor producten in kleine series, zoals bijvoorbeeld ook voor prototypen.
 
Gereedschap
Afhankelijk van het onderdeel worden matrijzen ingezet uit kunststof of siliconen rubber. Dit soort gereedschappen zijn snel en voordelig te produceren.
 
Ontwerp
Op basis van de gegevens van onze klant wordt een CAD tekening gemaakt. Deze tekening wordt vervolgens gebruikt om de gereedschappen met een CNC freesmachine te maken.
 
Aantallen
Doordat wij ons direct richten op het maken van de gereedschappen houden wij de opstartkosten laag. Hierdoor is het mogelijk om series tot enkele honderden stuks economisch met deze techniek te vervaardigen. Wanneer het onderdeel complexer is en dus de opstartkosten voor spuitgieten veel hoger zijn, dan kan ook bij grotere aantallen dit nog economisch zijn.
 
 
Producten
Voor het maken van frontplaten leent deze techniek zich uitermate goed, maar ook andere onderdelen van behuizingen in de elektrotechnische sector. Professionele vormgeving behoort nu ook tot de mogelijkheden van de kleine oplage.