Purtec verwerkt diverse systemen, gietharsen, elastomeren, integraalschuim.
Gietharsen
Polyurethaan gietharsen zijn geschikt voor het maken van harde massieve vormstukken. Geschikt voor kleine en grote, dun- of dikwandige delen. Indien mogelijk worden de harsen ingekleurd om direct het onderdeel in de gewenste kleur te produceren.
We hebben een zeer uitgebreide range aan gietharsen tot onze beschikking, variërend in hardheid en sterkte.
 
Elastomeren
Dit zijn flexibele materialen, met een hardheid vanaf circa 30 Shore A tot 40 D. Afhankelijk van het type zijn zeer hoge mechanische sterktes mogelijk. In gevallen waar producten van rubber niet voldoen kan een polyurethaan elastomeer mogelijk succesvol ingezet worden.
Onderdelen die zich voor dit materiaal lenen zijn bijv.: loopvlakken, afdichtingen, stootblokken, betonmatrijzen, zuignappen, handgrepen etc. .
 
Integraal hardschuim
Met polyurethaanschuim systemen kunnen grote delen gemaakt worden, waarbij gewicht en materiaalverbruik binnen de perken worden gehouden. De hoge isolatiewaarde geeft vanzelf-sprekend nog meer mogelijkheden.
Warmteuitwisselaar, isolatie en vormgeving.
Een integraalschuim ( of eigenlijk officieel integral skin ) houdt in dat het inwendige een schuimstructuur kent en de buitenzijde een huid heeft. Producten met een strakke finish zijn hiermee mogelijk.
 
Semirigid Integraalschuim
Net als het integraal hardschuim is hier sprake van een schuim met een huid. Het materiaal is echter flexibel en heeft een open celstructuur, hierdoor zijn de onderdelen zacht en buigbaar.
Uitermate geschikt voor handgrepen, zittingen etc. etc.