De meeste producten bestaan niet alleen uit kunststof, metalen delen maken het compleet. 
Metaal en kunststof
Polyurethaan leent zich uitermate goed voor het integreren van andere delen in een product. Doorgaans zijn dit metalen delen die gebruikt worden. In sommige gevallen zijn het eenvoudige onderdelen zoals schroefdraad inserts, dit kunnen standaard koopdelen zijn. Maar vaak zijn de delen echter complexer en moeten zij speciaal gemaakt worden.
De kennis en apparatuur om deze metalen delen te produceren ontbreekt bij Purtec en vormt dus reden om in samenwerking met een ander bedrijf dit te verzorgen.
 
CPJ Techniek
De samenwerking met CPJ Techniek in Winkel loopt al vanaf 1990. In aanvang voornamelijk voor de productie van gereedschappen, maar inmiddels vormen metalen onderdelen voor onze producten het grootste aandeel. CPJ Techniek is een specialist op het gebied van metaalbewerking, alle voorkomende bewerkingen als knippen, zetten, draaien, frezen, lassen etc. behoren tot hun mogelijkheden. Maar ook voor ontwerp kunt u bij hen terecht.
Synergie
De combinatie van metaal en kunststof leidt niet zelden tot het 1 + 1 = 3 effect. Er zijn maar weinig producten die uit één en hetzelfde materiaal bestaan, zeker wanneer we naar bijvoorbeeld de apparatenbouw kijken. Een combinatie van eigenschappen levert uitgebreide mogelijkheden en hoge prestaties.
De samenwerking
Ook in de samenwerking tussen CPJ Techniek en Purtec is er sprake van een synergie. Samen zijn wij in staat om een volledig product aan onze klanten aan te bieden. Korte communicatielijnen, duidelijke afspraken en transparantie naar de klant zijn hierbij kenmerkend.
Wanneer er overleg noodzakelijk is met onze klanten over de metalen inzetdelen dan wordt dit door CPJ Techniek direct uitgevoerd. Transparantie is hier het sleutelwoord.
Administratief loopt uw product volledig over Purtec, bestellingen van de metalen delen worden door ons uitgevoerd en gepland. One-stop-shopping, oftewel u als klant heeft minder tijd nodig voor uw inkoop. Hierbij blijft u volledig inzicht houden in wie wat produceert en wat de kosten hiervan zijn.
Voor meer informatie over CPJ Techniek kunt u hun website bezoeken op www.cpjtechniek.nl.