Verwerking van polyurethaan is ons vak, van machine tot eindproduct.
Polyurethaanverwerking
Purtec is gespecialiseerd in de productie van polyurethaan onderdelen. Binnen de wereld van de kunststoffen neemt dit materiaal een bijzondere plaats in. Geen andere kunststof kent de variŽteit aan soorten als polyurethaan, het toepassingsbereik is dan ook enorm uitgebreid.
 
Apparatuur
In de vorm van vloeibare reactiesystemen worden deze systemen bij voorkeur verwerkt op speciale apparatuur, die de grondstoffen conditioneert, mengt en doseert. Matrijzen geven het materiaal uiteindelijk de gewenste vorm.
 

Purtec heeft de juiste kennis en apparatuur in huis om een groot aantal verschillende polyurethaansystemen te verwerken.
 
De dagelijkse praktijk
Dagelijks produceren wij een diversiteit aan producten, waarvan de meeste op klantspecificatie. De specialistische apparatuur en een enthousiast team maken dit mogelijk.

Deze verwerkingsapparatuur is overigens grotendeels door Purtec zelf ontwikkeld en gebouwd. Een jarenlange ervaring ligt hieraan ten grondslag. Wij zijn hierdoor in staat om snel en efficiŽnt in te springen op wensen van onze klanten en ontwikkelingen in de markt.
De gebundelde kennis van productie en apparatuur stelt ons tevens in staat bedrijven te assisteren bij het opzetten van een eigen productie.