Voor het ingieten bestaan meerdere mogelijkheden, variërend van het ingieten in een behuizing tot het gebruik van matrijzen om het product vorm te geven

 

Potting
Wordt gebruik gemaakt van een ingietbehuizing dan spreekt men doorgaans van potting. Dit is een eenvoudige techniek waarbij de elektronica zich in een behuizing bevindt die vervolgens wordt volgegoten. De kosten zijn laag en de verwerkings-snelheid kan hoog zijn, zeker voor producten in grote series een voordeel.
Standaard behuizingen kunnen worden ingezet. Wanneer de aantallen het toestaan is het ook mogelijk speciale spuitgietbehuizingen te laten vervaardigen,
 


 

High end applicaties
Speciale producten verlangen soms speciale behandeling. Veel hoogspanning toepassingen moeten onder vacuüm ingegoten worden, teneinde de kleinste luchtinsluitingen en daarmee de kans op doorslag te voorkomen. Purtec heeft hiervoor de apparatuur en kennis in huis. Met succes worden door ons bijvoorbeeld hoogspanningskaskades ingegoten voor speciale toepassingen.


 

Embedding

Interessante mogelijkheden ontstaan wanneer de elektronica met gebruikmaking van matrijzen wordt ingegoten, een techniek die ook wel embedding wordt genoemd. In één en dezelfde bewerking wordt het product ingegoten én vormgegeven.
 


Door de lage opstartkosten is deze techniek ook inzetbaar wanneer de series klein zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat de mogelijkheden beperkt zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld tekst en logo in relief aangebracht worden zonder meerkosten in de productie.
Vormgeving en ontwerp
Het ontwerp wordt of volledig door onze klanten aangeleverd, of door ons verzorgd, de keuze is vrij. De uiteindelijke gereedschappen worden bij ons in huis vervaardigd, snel en voordelig.
 
Materialen
Voor zowel embedding als potting hebben we een uitgebreide keuze aan materialen ter beschikking. Onze polyurethaansystemen worden hierbij het meest ingezet, maar ook systemen van andere leveranciers, waaronder naast polyurethaan ook epoxy en siliconen materialen. Deze uitgebreide mogelijk-heden bieden voor elke toepassing een oplossing.
Bedrijven die zelf ingieten en denken aan het uitbesteden van hun huidige ingietproduct kunnen bij Purtec terecht. De benodigde ingietmaterialen, voor zover nog niet in ons programma, worden dan door ons ingekocht en voor deze producten ingezet.

                    Voorbeeld van een volledig ingegoten product
                    met gebruikmaking van matrijzen.