Bij de ingietservice ligt het accent op de toepassing van polyurethaansystemen. Op deze pagina vindt u de belangrijkste gegevens van deze materialen.
Materialen
Voor het ingieten van elektrotechnische componenten worden wereldwijd verschillende kunststoffen toegepast, de meest toegepaste zijn polyurethaan, epoxy en siliconenrubber. Materialen met uiteenlopende eigenschappen.
Voor de  gangbare toepassingen blijkt polyurethaan in het voordeel te zijn. Purtec verwerkt voornamelijk polyurethaan voor het ingieten, maar wanneer het voor een toepassing noodzakelijk is andere materialen in te zetten dan behoort dit tot de mogelijkheden.
 
Leveranciers
Naast onze eigen typen verwerken wij ook gietharssystemen van onder meer Axson, Büfa, Dow Corning, Rhein Chemie, Elantas, 3M, WEVO etc.
 

Wij verwerken ook lichtechte transparante gietharsen. In combinatie met bijvoorbeeld led verlichting ontstaan unieke mogelijkheden.
 
 
Purtec Polyurethaansystemen
In samenwerking met onze grondstoffenleveranciers hebben wij een programma van drie gietharsen samengesteld welke voor de meeste toepassingen geschikt is.
Het type EH-E72 is een allround giethars, vaak toegepast voor potting. Met de hogere mechanische eisen die gesteld worden aan gietingen die in matrijzen uitgevoerd worden is de EH-E83 zeer geschikt. De EH-E95 wordt ingezet voor mechanisch veeleisende toepassingen en bijvoorbeeld ook voor het ingieten van transformatoren en spoelen.

De Purtec typen EH-E72, EH-E83 en EH-E95 voldoen aan de RoHS richtlijn.
 

De gietharsen zijn indien gewenst aan te passen aan specifieke eisen, speciale kleuren, brandbaarheid vlgs. UL94V0 etc.
 
Specificatiebladen
 
Specificatieblad EH-E72
   
Specificatieblad EH-E83
   
Specificatieblad EH-E95
   
RoHS verklaring